Ervaringen van cliënten

Ingrid (33)

Jessy is voor mij een rustpunt en een rots in de branding waar ik heen kan gaan als het me te heet wordt onder de voeten. Mede door mijn gevoeligheid ervaar ik de wereld vaak als `veel` en te `snel`, en raak ik van mijzelf verwijderd.Jessy helpt me steeds opnieuw weer naar mijzelf terug te keren, mijn kracht te voelen en van hieruit weer verder te gaan. Dit doet zij erg zorgvuldig, met volledige aandacht voor wat er op dat moment nodig is.Ook kom ik met haar steeds een stukje dieper bij mijn kern, ze helpt mij bouwen aan mijn fundament en ik kan helderder zien wat werkt voor mij en wat bij mij past.Langzaam vallen er dingen op zijn plaats, zie ik mijn eigen patronen en leer ik beter met mijzelf om te gaan. Jessy is voor mij een enorme steun bij deze essentiële periode in mijn leven waarin ik langzaam meer en meer vanuit mijzelf in het leven kan staan en mijzelf leer accepteren zoals ik Ben..

 

Daphne:

Van mijn 20e tot mijn 30e heb ik Jessy met tussenpozen opgezocht. Ze heeft me bijgestaan in alle fases die een opgroeiende vrouw door kan maken. Dat was een turbulente tijd! Ik heb samen met haar heel veel 'opruimwerk' gedaan. Door lichaamswerk, een opstelling en in mijn geval heel veel praten heb ik beter leren voelen en interpreteer ik signalen die mijn lijf aangeeft steeds beter. Jessy is een fijn mens en een hele goede coach. Ik ben blij dat ik haar heb ontmoet en sluit niet uit dat ik haar in de toekomst nog eens op zal zoeken.

 

A, man, 41 jaar:

Voor mij, iemand die niet makkelijk praat over zijn emoties en gevoelens, kunnen sommige gebeurtenissen in het leven, diepe sporen achterlaten. Het overlijden van mijn vader, een aanstaande scheiding zijn voor mij moeilijk te verwerken.

Via een kennis ben ik in contact gekomen met Jessy, en heb ik uiteindelijk de stap genomen om dit probleem met samen met haar professionele hulp op te lossen. Door de effectieve aanpak van Jessy, ben ik in relatief korte tijd achter de “ware kern” van mijn problematiek gekomen. Hierdoor is het veel makkelijker voor mij geworden om met bepaalde zaken om te gaan in de toekomst, en te “dealen” met het verleden......

 

Moniek, 38 jaar:

Veel vrienden, een goede baan, leuke hobby’s, lekker druk en altijd in actie. Ik had een heel rijk leven, was iemand die altijd vrolijk was en nooit was mij iets te veel. 
 
Tot het moment dat ik last kreeg van mijn rug, mijn zwakke plek. Paracetamol hielp niet, maar even kraken bij de Fysio en flink wat Naproxen en daar ging ik weer. Ik kon tenslotte niet gemist worden, en wilde snel weer door, pijn is alleen maar lastig.  Na dat een paar jaar volgehouden te hebben was op een dag de pijn in mijn rug zo hevig dat ik mijn benen niet meer kon bewegen. Ik belde in paniek mijn ouders en lag dezelfde dag nog onder een MRI scan.
Conclusie; met mijn rug was niet zoveel mis, maar mentaal wellicht des te meer?
Zo kwam ik terug bij de huisarts die mij adviseerde naar een psycholoog te gaan, ondanks het feit dat ik nog steeds in de ontkenningsfase zat besloot ik toch te gaan.
 
Zo kwam ik terecht bij Cornet Coaching en kwam ik in aanraking met lichaamstherapie en non-verbaal gedrag. Binnen de kortste keren wist Jessy door mijn masker heen te prikken en kwam het bewuste woord “Burn-out” op tafel te liggen.  Ik had er in het begin veel moeite mee om dat te accepteren, ik was tenslotte nog maar 23 dus dat kan dan toch helemaal niet?
Dankzij de lichaamstherapie was ik in staat om meer in contact te komen met mijn innerlijk. We hebben gezocht naar dingen uit het verleden die bepaald hebben hoe ik op dat moment in het leven stond. Ik had moeite met Nee zeggen, en voor mezelf opkomen, ik wilde alles en iedereen tevreden houden ook al ging dat ten koste van mijn eigen gezondheid.
De periode van therapie was heel intensief en ik ben mezelf ook meerdere keren tegen gekomen, maar ik heb er ook ongelofelijk veel van geleerd.
Ik sta nu veel anders in het leven en kan dingen veel beter afwegen. Ik maak keuzes nu veel bewuster en houdt daarbij rekening met mijn eigen grenzen en respecteer deze.
Natuurlijk heb ik ook nog steeds mijn oude valkuilen, die zullen er ook wel blijven, alleen nu kan ik ze herkennen. Nu kan ik bewust de keuze maken om in de valkuil te stappen of eerder een andere afslag nemen en dus andere keuzes maken.
Mijn leven is nu veel meer in balans, ik heb nog steeds leuke hobby’s, een goede baan, en een handje vol “echte vrienden”