Workshop opstellingen 

Maandelijkse workshop familieopstellingen en opstellingen met het verlangen

Systemisch werk, meer bekend als familieopstellingen is een mooie en bijzonder krachtige methode voor het werken met groepen, die een waardevolle aanvulling vormt op de individuele sessies. Maandelijks organiseer ik daarom workshops familieopstellingen in de praktijk aan de Peter de Gorterstraat 15 in Rosmalen. In deze workshops is ook plaats voor opstellingen met het verlangen.

Programma

9.45:

zaal open, ontvangst met koffie en thee

10.00:

Welkom, inleiding, korte kennismaking en oefening voor de hele groep

10.30:

ruimte voor persoonlijke opstellingen

13.00:

lunch: deelnemers nemen een lunchpakket mee, voor koffie en thee wordt gezorgd

13.45:

opening middag

14.00: 

ruimte voor persoonlijke opstellingen

16.30:

afronding door oefening of gesprek

17.00:

afscheid

In een dagworkshop worden meestal 4 persoonlijke vragen opgesteld. In een kort gesprek in de groep wordt de vraag verhelderd en de keuze gemaakt welke belangrijke personen of elementen in de opstelling worden geplaatst. En dan is het verder aan het veld. Representanten ervaren wat er speelt in het systeem van de vraagsteller en laten dat zien in houding, emoties en beweging. Tijdens de opstelling wordt weinig gesproken, het gaat er vooral om te ervaren wat zich van binnenuit laat zien. Al te veel woorden brengen ons weer in de rationele verklaringen en analyses. De inbrenger van de vraag kan vanaf het begin zelf in de opstelling staan of vertegenwoordigd worden door een representant. Dan neemt hij/zij tegen het einde de eigen positie in de opstelling in. 

Een opstelling duurt doorgaans 45 minuten tot 1 uur. De dagplanning is een benadering, het loopt zoals het loopt.

Vraagstellers maken van tevoren bekend, dat zij een vraag willen inbrengen en hebben desgewenst een individueel intakegesprek vooraf. Voor het inbrengen van een vraag geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. 

Deelnemers dienen elkaar

Als je deelneemt, betekent dit dat je bereid bent als representant op te treden in een opstelling van een mededeelnemer. Of je een opstelling nu beleeft als vraagsteller, als representant of als toeschouwer, je ervaart steeds de kracht en impact van een familieopstelling. Je neemt er zeker iets van mee voor jezelf. 

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor mensen die enige ervaring met zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling hebben en die meer willen weten over de invloed van hun systeem van herkomst en hun vroegkinderlijke ervaringen op hun leven. Het is niet nodig dat je ervaring hebt met (familie)opstellingen. De workshop is ook geschikt als kennismaking met deze methode. Veel cliënten vinden het dan prettig de eerste keer als representant deel te nemen.  Als je twijfelt of een opstelling iets voor je is, raad ik je aan vooraf een individuele afspraak te maken. 

Kosten en aanmelden

De kosten voor een hele dag bedragen  € 120,- voor vraagstellers,  € 35,- voor deelnemers, die aanwezig zijn als representant en toeschouwer. Je ontvangt daarvoor achteraf een factuur. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden een persoonlijke opstelling als een individuele therapiesessie. Informatie en aanmelding per telefoon (073 - 613 11 80) of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

voor actuele data, zie agenda